Tips voor een stressvrije Harz vakantie met honden

10. augustus 2017 0
hunde-harz-urlaub-hotel-e1569418302913.jpg

Honden zijn in ons Harz hotel graag geziene gasten. Miljoenen viervoeters zijn in Duitsland niet gezien als huisdier maar als volwaardig lid van het gezin. Daarom is het ook vanzelfsprekend dat honden meegaan met hun baasjes op een Harz vakantie. Volgens het motto „heeft het baasje het naar zijn zin dan gaat het met de hond ook goed“ breng je in onze hond vriendelijke accommodatie ontspannende dagen met je viervoeter door. Het is dan wel geen echt hondenhotel, toch zijn huisdieren bij ons in het familiehotel graag geziene gasten. In deze reisblog bijdrage geven we graag tips voor een ontspannen vakantie met honden in de Harz.

Harz vakantie met hond – hier moet je op letten

  • De Harz is een zeer hond vriendelijke vakantieregio. De talrijke, goed aangegeven wandelroutes en bospaden in de Harz zijn ideaal voor uitgebreide wandelingen met honden. Let er echter wel op dat honden in het bos aangelijnd dienen te zijn als ze niet dicht bij hun baasje kunnen blijven lopen of niet top het eerste commando luisteren en gehoorzamen. Met het hondenbos in Wildemann biedt de Harz een ruime plek waar honden vrij rond mogen rennen en ongestoord rond mogen struinen zonder in de verleiding te komen op wilde dieren te jagen.
  • Zwemmen is voor honden in veel vijvers en meren in de Harz toegestaan, met uitzondering van drinkwatervijvers. Om rekening te houden met de menselijke badgasten adviseren wij onze gasten met de hond naar een vijver te gaan waar niet te veel badgasten zijn.
  • Als je met je hond met het treintje naar de Brocken wilt reizen moet je op twee dingen letten: honden mogen alleen mee in de Brockentrein als ze gemuilkorfd zijn. Voor een hond met een rug hoogte van meer dan 20cm dien een kaartje met 50% korting gekocht te worden. Daarnaast zijn honden helaas niet toegestaan in het restaurant op de Brocken.
  • Wij vragen onze gasten om honden in het hotel en op het terrein aangelijnd te houden en na    een lange wandeling zijn pootjes even schoon te maken. Daarnaast is het hotelterrein en dat van de buren geen hondentoilet. Daar heeft u vast begrip voor. Als de baasjes de bovenstaande regels in acht nemen staat niets een ontspannende vakantie in de Harz met je hond meer in de weg! Bij vragen over overnachten met je hond in ons hotel staan wij graag tot uw beschikking.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ich habe die Datenschutzerklärung zur Kenntnis genommen. Ich stimme zu, dass meine Angaben und Daten zur Beantwortung meiner Anfrage elektronisch erhoben und gespeichert werden. Hinweis: Sie können Ihre Einwilligung jederzeit für die Zukunft per E-Mail an panoramic@panoramic-hotel.de widerrufen.


Wichtige Mitteilung

Liebe Gäste des Panoramic Hotels, aufgrund vom Beschluss der Bundesregierung zur Bekämpfung der Sars-CoV-2 Pandemie muss unser Hotel bis voraussichtlich den 14. Februar 2021 geschlossen bleiben. Allen Gästen, die in diesem Zeitraum in unserem Haus Ihren Urlaub geplant haben, bieten wir kostenfreie Umbuchungen an. In diesem Fall kontaktieren Sie uns bitte per E-Mail: reservierung@panoramic-hotel.de. Ausgenommen sind alle Buchungen, die über externe Reiseveranstalter gemacht wurden. In diesem Fall wenden Sie sich bitte an Ihren Reiseveranstalter. Unsere Rezeption ist telefonisch erreichbar: montags bis freitags von 13.00 bis 17.00 Uhr. Bleiben Sie gesund! Ihr Panoramic Hotel

You have Successfully Subscribed!

Zoeken & boeken